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アイテム
1999年5月にアラスカ湾で採集されたサケとカラフトマスの筋肉脂質含量
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001612
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001612f935fb63-5e36-4e4a-ab9f-0856ad66372d
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||
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| 公開日 | 2024-04-05 | |||||||||||||||||||||||||
| タイトル | ||||||||||||||||||||||||||
| タイトル | 1999年5月にアラスカ湾で採集されたサケとカラフトマスの筋肉脂質含量 | |||||||||||||||||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||
| タイトル | ||||||||||||||||||||||||||
| タイトル | Variation in Lipid Content in the Muscle of Chum and Pink Salmon in the Gulf of Alaska in May l999 | |||||||||||||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||||||||||||||
| 言語 | ||||||||||||||||||||||||||
| 言語 | eng | |||||||||||||||||||||||||
| キーワード | ||||||||||||||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||||
| 主題 | total lipid content; muscle; chum salmon; pink salmon; spring; Gulf of Alaska | |||||||||||||||||||||||||
| 資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||||
| 資源タイプ | article | |||||||||||||||||||||||||
| アクセス権 | ||||||||||||||||||||||||||
| アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||||||
| アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||||||||||
| 著者 |
野村, 哲一
× 野村, 哲一
× Myers, Katherine W.
× Kondzela, Christine M.
× Murphy, James M.
× 本間, 裕美
× Carlson, H. Richard
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| 抄録 | ||||||||||||||||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||||
| 内容記述 | We report on a study of the total lipid content (TL) of chum and pink salmon in the Gulf of Alaska in May 1999. Chum and pink salmon were caught by surface trawl net in the Gulf of Alaska during a spring cruise of the F/V Great Pacific. TL was extracted from the muscle of 99 chum and 50 pink salmon by Folch's method using chloroform/methanol and measured gravimetrically. A significant difference in the total lipid content by ocean age was observed in chum salmon. Younger chum salmon (ocean age -. 1 and .2) had lower lipid content than older fish (ocean age -. 3 and .4). Mean TL in pink salmon was 2.6% in females and 2.7% in males. Our results suggest that low lipid content, previously observed in hig-seas salmon during the winter season, is prolonged into the spring in young chum and pink salmon. | |||||||||||||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||||||||||||||
| 書誌情報 |
ja : さけ・ます資源管理センター研究報告 en : Bulletin of the National Salmon Resources Center 巻 4, p. 13-18, ページ数 6, 発行日 2001-12 |
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| 出版者 | ||||||||||||||||||||||||||
| 出版者 | さけ・ます資源管理センター | |||||||||||||||||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||
| 出版者 | ||||||||||||||||||||||||||
| 出版者 | the National Salmon Resources Center | |||||||||||||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||||||||||||||
| ISSN | ||||||||||||||||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||||
| 収録物識別子 | 1344-7556 | |||||||||||||||||||||||||
| 書誌レコードID | ||||||||||||||||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||
| 収録物識別子 | AA11339120 | |||||||||||||||||||||||||
| 論文ID(NAID) | ||||||||||||||||||||||||||
| 識別子タイプ | NAID | |||||||||||||||||||||||||
| 関連識別子 | 40005577062 | |||||||||||||||||||||||||
| 情報源 | ||||||||||||||||||||||||||
| 識別子タイプ | Local | |||||||||||||||||||||||||
| 関連識別子 | salmon-k-k_4-3 | |||||||||||||||||||||||||
| 著者版フラグ | ||||||||||||||||||||||||||
| 出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||||
| 出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||||||||||