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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第30巻

食品添加物に対する線照射の影響に関する研究 (3) 食品保存料の放射線分解に及ぼすブチルヒドロキシアニソールの影響

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011455
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011455
6a49f86c-c53c-4049-a75e-a159823ed850
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 食品添加物に対する線照射の影響に関する研究 (3) 食品保存料の放射線分解に及ぼすブチルヒドロキシアニソールの影響
言語 ja
タイトル
タイトル Studies on the influences of gamma irradiation upon food additives - 3 Effect of butylated hydroxyanisole on the radiolysis of food preservatives
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 浜田, 盛承

× 浜田, 盛承

WEKO 2863

en Hamada, Moritsugu

ja 浜田, 盛承

ja-Kana ハマダ, モリツグ

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石尾, 真弥

× 石尾, 真弥

WEKO 2864

en Ishio, Shinya

ja 石尾, 真弥

ja-Kana イシオ, シンヤ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this paper, the effect of an antioxidant, i.e., butylated hydroxyanisole (BHA) on the gamma radiolysis of some food preservatives was examined. After the addition of BHA dissolved in ethanol, whale meat homogenate and the aqueous solution containing food preservatives were subjected to gamma irradiation at different doses ranging from 103 to 5x105 rad. In the aqueous solution, the radiolysis of food preservatives examined was depressed by adding BHA solution in a great extent. On the examination of this depression, it was evident that the effect depended primarily on the solvent, ethanol, not the antioxidant itself. In the whale meat homogenate, however, the depression effect of BHA solution on the radiolysis was not recognized. No depression may rely on the disturbance of the radiolysis caused by the organic compounds contained in the homogenates.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : The Journal of the Shimonoseki University of Fisheries

巻 30, 号 1, p. 47-55, ページ数 9, 発行日 1981-11
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 the Shimonoseki University of Fisheries
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_30_47
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010253636
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
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Ver.1 2024-10-15 04:44:10.111289
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