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アイテム
食品添加物に対する線照射の影響に関する研究 (3) 食品保存料の放射線分解に及ぼすブチルヒドロキシアニソールの影響
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011455
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/20114556a49f86c-c53c-4049-a75e-a159823ed850
| Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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| 公開日 | 2024-10-11 | |||||
| タイトル | ||||||
| タイトル | 食品添加物に対する線照射の影響に関する研究 (3) 食品保存料の放射線分解に及ぼすブチルヒドロキシアニソールの影響 | |||||
| 言語 | ja | |||||
| タイトル | ||||||
| タイトル | Studies on the influences of gamma irradiation upon food additives - 3 Effect of butylated hydroxyanisole on the radiolysis of food preservatives | |||||
| 言語 | en | |||||
| 言語 | ||||||
| 言語 | jpn | |||||
| 資源タイプ | ||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
| 資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
| アクセス権 | ||||||
| アクセス権 | open access | |||||
| アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
| 著者 |
浜田, 盛承
× 浜田, 盛承× 石尾, 真弥 |
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| 抄録 | ||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||
| 内容記述 | In this paper, the effect of an antioxidant, i.e., butylated hydroxyanisole (BHA) on the gamma radiolysis of some food preservatives was examined. After the addition of BHA dissolved in ethanol, whale meat homogenate and the aqueous solution containing food preservatives were subjected to gamma irradiation at different doses ranging from 103 to 5x105 rad. In the aqueous solution, the radiolysis of food preservatives examined was depressed by adding BHA solution in a great extent. On the examination of this depression, it was evident that the effect depended primarily on the solvent, ethanol, not the antioxidant itself. In the whale meat homogenate, however, the depression effect of BHA solution on the radiolysis was not recognized. No depression may rely on the disturbance of the radiolysis caused by the organic compounds contained in the homogenates. | |||||
| 言語 | en | |||||
| 書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : The Journal of the Shimonoseki University of Fisheries 巻 30, 号 1, p. 47-55, ページ数 9, 発行日 1981-11 |
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| 出版者 | ||||||
| 出版者 | 水産大学校 | |||||
| 言語 | ja | |||||
| 出版者 | ||||||
| 出版者 | the Shimonoseki University of Fisheries | |||||
| 言語 | en | |||||
| ISSN | ||||||
| 収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
| 収録物識別子 | 0370-9361 | |||||
| 書誌レコードID | ||||||
| 収録物識別子タイプ | NCID | |||||
| 収録物識別子 | AN00124678 | |||||
| 情報源 | ||||||
| 識別子タイプ | Local | |||||
| 関連識別子 | fishu_k_30_47 | |||||
| 関連サイト | ||||||
| 識別子タイプ | URI | |||||
| 関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010253636 | |||||
| 言語 | ja | |||||
| 関連名称 | 日本農学文献記事索引(agriknowledge) | |||||