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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第30巻

食品添加物に対する線照射の影響に関する研究 (5) かまぼこの保存期間延長に対する食品保存料と線照射の併用効果

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011458
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011458
11a967e8-3348-4c1e-bbab-490f5f4a865c
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 食品添加物に対する線照射の影響に関する研究 (5) かまぼこの保存期間延長に対する食品保存料と線照射の併用効果
言語 ja
タイトル
タイトル Studies on the influences of gamma irradiation upon food additives - 5 Combined effect of food preservative and gamma irradiation on the quality of "kamaboko"
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 浜田, 盛承

× 浜田, 盛承

WEKO 2863

en Hamada, Moritsugu

ja 浜田, 盛承

ja-Kana ハマダ, モリツグ

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石尾, 真弥

× 石尾, 真弥

WEKO 2864

en Ishio, Shinya

ja 石尾, 真弥

ja-Kana イシオ, シンヤ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Combined effect of food preservative and gamma irradiation on the shelf-life of "Kamaboko", and the changes in the concentration of food preservatives added separetely, i.e., sorbate and FF (2-(2-furyl)-3-(5-nitro-2-furyl) acrylamide) after the irradiation has been examined. The "Kamaboko" added with food preservative was irradiated by gamma rays at the dose of 3.0x 105 rad, and it was kept at 20℃ for 25 days. The concentrations of sorbate and FF were 2,000 ppm and 2.5 ppm, respectively. At intervals, organoleptic observation on microbial proliferation on its surface, and determination of the concentrations of volatile basic nitrogen (VBN) and the food preservative added were conducted. Based on the organoleptic observation, it was confirmed that the addition of sorbate extended the shelf-life of the "Kamaboko" irradiated, but the addition of FF did not. The concentration of sorbate remained in the "Kamaboko" decreased from 1,450 ppm to 980 ppm by gamma irradiation. On the other hand, the concentration of FF remained did from 1.6 ppm to less than 0.1ppm.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : The Journal of the Shimonoseki University of Fisheries

巻 30, 号 2, p. 91-95, ページ数 5, 発行日 1982-01
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 the Shimonoseki University of Fisheries
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_30_91
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010253639
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
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Ver.1 2024-10-15 04:44:21.516268
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