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  1. 学術雑誌論文

Geographical and species differences of fatty acid components of small pelagic fishes, micronekton, and squids in the northwestern pacific

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2000135
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2000135
85eff8be-6ebb-426c-9c61-fc035582c9ad
名前 / ファイル ライセンス アクション
Ohshimo_2023_AquacultFish_.pdf Ohshimo_2023_AquacultFish_.pdf (8 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2024-02-08
タイトル
タイトル Geographical and species differences of fatty acid components of small pelagic fishes, micronekton, and squids in the northwestern pacific
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ω3 fatty acid; ω6 fatty acid; EPA; DHA; Non-metric multidimensional scaling
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 大下, 誠二

× 大下, 誠二

WEKO 1184
e-Rad_Researcher 40371976
ORCID 0000-0002-2883-7588

en Ooshimo, Seiji

ja 大下, 誠二

ja-Kana オオシモ, セイジ

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平岡, 優子

× 平岡, 優子

WEKO 865
e-Rad_Researcher 50865178

en Hiraoka, Yuko

ja 平岡, 優子

ja-Kana ヒラオカ, ユウコ

Search repository
安藤, 靖浩

× 安藤, 靖浩

en Ando, Yasuhiro

ja 安藤, 靖浩

ja-Kana アンドウ, ヤスヒロ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Geographical and species differences in fatty acid composition were evaluated among 546 specimens of small pelagic fish, micronekton, and squid in the Northwestern Pacific. For all species except for four micronekton species, the dominant fatty acid was docosahexaenoic acid (DHA). The ratios of ω3 to ω6 fatty acids and DHA to eicosapentaenoic acid (EPA) differed among species and organisms. ω3:ω6 and DHA:EPA were generally lower in micronekton than in squids and small pelagic fishes. The ω3:ω6 values in the northeastern area was higher than that in the southwestern area, meanwhile the DHA:EPA values in the northeastern area was lower than that in the southwestern area. Geographical differences in fatty acid components, DHA:EPA, and ω3:ω6 could have been caused by environmental factors as well as by regional differences in the quality and quantity of phytoplankton-produced organic matter. Non-metric multidimensional scaling of the main fatty acid components showed clear species and geographical differences. A permutational multivariate analysis of variance revealed significant differences among small pelagic fishes, micronekton, and squids. These results indicate that fatty acid analysis can be used to understand the ecology and ecosystem roles of various species.
言語 en
書誌情報 en : Aquaculture and Fisheries
出版者
出版者 Elsevier
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ EISSN
収録物識別子 2468-550X
書誌レコードID
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 2096-1758
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.aaf.2023.10.005
情報源
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ Local
関連識別子 23233001
言語 ja
関連名称 水産資源研究所 水産資源研究センター 浮魚資源部
関連サイト
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ URI
関連識別子 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2468550X23001363?via%3Dihub
言語 en
関連名称 Aquaculture and Fisheries
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-02-08 08:06:10.980463
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