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  1. 学術雑誌論文

DHA and EPA levels in a piscivorous fish changed by preying upon stocked salmon fry

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2000181
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2000181
ff34d152-0293-4552-a7f8-c8c04c72a92b
名前 / ファイル ライセンス アクション
Hasegawa Hasegawa et al DHA and EPA levels in a piscivorous fish.pdf (1.1 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2024-02-15
タイトル
タイトル DHA and EPA levels in a piscivorous fish changed by preying upon stocked salmon fry
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 長谷川, 功

× 長谷川, 功

WEKO 308
e-Rad 00603325
ORCID 0000-0001-6827-8322

en Hasegawa, Koh

ja 長谷川, 功


ja-Kana ハセガワ, コウ

Search repository
矢野, 豊

× 矢野, 豊

WEKO 649
e-Rad 70371854

en Yano, Yutaka

ja 矢野, 豊


ja-Kana ヤノ, ユタカ

Search repository
本多, 健太郎

× 本多, 健太郎

WEKO 280
e-Rad 00720707
ORCID 0000-0003-1967-9263

en Honda, Kentaro

ja 本多, 健太郎


ja-Kana ホンダ, ケンタロウ

Search repository
小倉, 裕平

× 小倉, 裕平

WEKO 1052

en Ogura, Yuhei

ja 小倉, 裕平


ja-Kana オグラ, ユウヘイ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Increases in prey population size can affect the physiology and ecology of upper-trophic level organisms. This phenomenon is known as a bottom-up effect. For example, the increased abundance of prey resources can trigger physiological (internal) changes in predators, such as improvements in nutritional status. However, these physiological aspects of bottom-up effects have not been considered. In this study, we tested the hypothesis that white-spotted charr Salvelinus leucomaenis, a salmonid fish, increases body stores of omega-3 fatty acids, especially docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA), by preying upon stocked hatchery-reared masu salmon Oncorhynchus masou fry in streams. The dynamics of fatty acid contents in charr inhabiting salmon-stocked and unstocked streams clearly support this hypothesis: fatty acid contents (DHA, EPA, and total fatty acid) increased after stocking in stocked streams, but not in unstocked streams. In addition, DHA increased with increasing body size of white-spotted charr and vice versa for EPA. The impacts of human activities, such as fish stocking, on freshwater ecosystems are a matter of serious concern for conservation. Future attempts to gain a comprehensive understanding of the impacts of fish stocking should consider not only community ecology but also physiology.
言語 en
書誌情報 en : Scientific Reports

巻 13, p. 15278, 発行日 2023-09-15
出版者
出版者 Nature Research
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ EISSN
収録物識別子 2045-2322
PubMed番号
識別子タイプ PMID
関連識別子 37714890
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1038/s41598-023-42530-2
情報源
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ Local
関連識別子 23241009
言語 ja
関連名称 水産資源研究所 さけます部門 資源生態部
関連サイト
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ URI
関連識別子 https://www.nature.com/articles/s41598-023-42530-2
言語 en
関連名称 scientific reports
関連サイト
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ URI
関連識別子 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37714890/
言語 en
関連名称 Pub Med
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-02-15 08:12:45.346099
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