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  1. 機関資料
  2. 旧機関資料
  3. さけ・ます資源管理センター

北海道太平洋沿岸域におけるサケ幼稚魚の摂餌特性と餌料環境に関する研究

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001596
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001596
81df1477-8b8f-42c5-b65e-c2d64399b68d
名前 / ファイル ライセンス アクション
salmon-k-k_7-1.pdf salmon-k-k_7-1.pdf (4295KB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-04-05
タイトル
タイトル 北海道太平洋沿岸域におけるサケ幼稚魚の摂餌特性と餌料環境に関する研究
言語 ja
タイトル
タイトル Study of Characteristic of Feeding Habitat of Juvenile Chum Salmon and Their Food Environment in the Pacific Coastal Waters, Central Part of Hokkaido
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 juvenile chum salmon; feeding habitat; zooplankton; horizonal distribution; vertical distribution; diel migration; coastal waters
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 関, 二郎

× 関, 二郎

ja 関, 二郎

ja-Kana セキ, ジロウ

en Seki, Jiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study is to investigate the ecological characteristics of juvenilechum salmon and the behavior of zooplankton during spring and early summer in the Pacific coastal waters off the coast of Hokkaido. The coastal waters were covered with the Coastal- Oyashioin early spring, and surface temperatures increased to 10"C in early-mid June and above 13"C in July. Juvenile chum salmon scatterd extensively at surface temperature 8"C, and the fish abundances decreased when over 13t. Instantaneous growth rates of fish were -0.0025 to 0.0138 in the coastal waters. Zooplankton biomass peaked from late May to early June. Cold-water zooplankton species dominated at all times. Four types of diel vertical migrations of zooplankton were recognized. The mean distances between peaks ofzooplankton number were almost 80 to 140 m. Zooplankton body lengths ecreased in laterperiods. Due to the increased water temperature,zooplankton biomass and growth rate of fish in this area, it is desirable for fish to be released at fork length 56 mm at a
surface temperature of 5"C.
言語 en
書誌情報 ja : さけ・ます資源管理センター研究報告
en : Bulletin of the National Salmon Resources Center

巻 8, p. 1-104, ページ数 104, 発行日 2005-03
出版者
出版者 さけ・ます資源管理センター
言語 ja
出版者
出版者 the National Salmon Resources Center
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1344-7556
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11339120
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 40007066171
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 salmon-k-k_7-1
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-04-05 04:13:26.760515
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