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アイテム
北海道太平洋沿岸域におけるサケ幼稚魚の摂餌特性と餌料環境に関する研究
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001596
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/200159681df1477-8b8f-42c5-b65e-c2d64399b68d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2024-04-05 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 北海道太平洋沿岸域におけるサケ幼稚魚の摂餌特性と餌料環境に関する研究 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Study of Characteristic of Feeding Habitat of Juvenile Chum Salmon and Their Food Environment in the Pacific Coastal Waters, Central Part of Hokkaido | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | juvenile chum salmon; feeding habitat; zooplankton; horizonal distribution; vertical distribution; diel migration; coastal waters | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | article | |||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||
著者 |
関, 二郎
× 関, 二郎
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | This study is to investigate the ecological characteristics of juvenilechum salmon and the behavior of zooplankton during spring and early summer in the Pacific coastal waters off the coast of Hokkaido. The coastal waters were covered with the Coastal- Oyashioin early spring, and surface temperatures increased to 10"C in early-mid June and above 13"C in July. Juvenile chum salmon scatterd extensively at surface temperature 8"C, and the fish abundances decreased when over 13t. Instantaneous growth rates of fish were -0.0025 to 0.0138 in the coastal waters. Zooplankton biomass peaked from late May to early June. Cold-water zooplankton species dominated at all times. Four types of diel vertical migrations of zooplankton were recognized. The mean distances between peaks ofzooplankton number were almost 80 to 140 m. Zooplankton body lengths ecreased in laterperiods. Due to the increased water temperature,zooplankton biomass and growth rate of fish in this area, it is desirable for fish to be released at fork length 56 mm at a surface temperature of 5"C. |
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言語 | en | |||||||||||
書誌情報 |
ja : さけ・ます資源管理センター研究報告 en : Bulletin of the National Salmon Resources Center 巻 8, p. 1-104, ページ数 104, 発行日 2005-03 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | さけ・ます資源管理センター | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | the National Salmon Resources Center | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 1344-7556 | |||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AA11339120 | |||||||||||
論文ID(NAID) | ||||||||||||
識別子タイプ | NAID | |||||||||||
関連識別子 | 40007066171 | |||||||||||
情報源 | ||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||
関連識別子 | salmon-k-k_7-1 | |||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |