著者 |
ハセ-タマル, シズカ
en |
Hase-Tamaru, Shizuka
Fukuoka Institute of Technology
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ja |
ハセ-タマル, シズカ
福岡工業大学
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ja-Kana |
ハセ-タマル, シズカ
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カミガキ, タクミ
en |
Kamigaki, Takumi
Fukuoka institute of Technology
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ja |
カミガキ, タクミ
福岡工業大学
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カミガキ, タクミ
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カナマル, リュウセイ
en |
Kanamaru, Ryusei
Fukuoka institute of Technology
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ja |
カナマル, リュウセイ
福岡工業大学
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カナマル, リュウセイ
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ハラ, トモミ
en |
Hara, Tomomi
Fukuoka institute of Technology
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ja |
ハラ, トモミ
福岡工業大学
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ハラ, トモミ
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オオクワ, タクヤ
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Ohkuwa, Takuya
Fukuoka institute of Technology
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ja |
オオクワ, タクヤ
福岡工業大学
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オオクワ, タクヤ
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チカムラ, ノブヒサ
en |
Chikamura, Nobuhisa
Fukuoka institute of Technology
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ja |
チカムラ, ノブヒサ
福岡工業大学
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チカムラ, ノブヒサ
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サイトウ, ケイスケ
en |
Saitoh, Keisuke
Fukuoka institute of Technology
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ja |
サイトウ, ケイスケ
福岡工業大学
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サイトウ, ケイスケ
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コガネマル, リク
en |
Koganemaru, Riku
Fukuoka institute of Technology
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ja |
コガネマル, リク
福岡工業大学
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コガネマル, リク
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山下, 倫明
山下, 由美子
ミヤザキ, ヒトミ
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Miyazaki, Hitomi
Nakamura Gakuen University
Kyushu University
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ja |
ミヤザキ, ヒトミ
中村学園大学
九州大学
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ミヤザキ, ヒトミ
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タナカ, カズナリ
en |
Tanaka, Kazunari
University of Nagasaki
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ja |
タナカ, カズナリ
長崎大学
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タナカ, カズナリ
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マツモト, サトシ
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Matsumoto, Satoshi
LS Corporation Co., Ltd.
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ja |
マツモト, サトシ
株式会社エル・エスコーポレーション
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マツモト, サトシ
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内容記述 |
Selenoneine exhibited high antioxidant action compared to ergothioneine, a traditional antioxidant ingredient, whereas other selenium compounds such as selenious acid and seleno-L-methionine showed no antioxidative properties in several evaluations. We enzymatically prepared a hydrolysate of mackerel protein (EMP) containing selenoneine. EMP also exhibited antioxidant action in vitro. EMP treatment modulated the secretion of interleukin-6 and -10, but not TNF-α, in cultured RAW264.7 macrophages. The safety of EMP intake, i.e., selenium-feeding, was confirmed in SD rats. Serum and hepatic triglyceride levels and serum insulin, leptin, and cholesteryl ester levels tended to lower in SD rats fed EMP. The elevated serum triglyceride, free fatty acid, insulin, and leptin levels also tended to be decreased in KK-Ay mice fed EMP. These results suggest that EMP intake may be involved in the improvement of lipid metabolism, through immune modulation by the various antioxidants contained in EMP. |