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  1. 機関資料
  2. 旧機関資料
  3. 瀬戸内海区水産研究所

Phenolic-type Antioxidants に起因する食品の変色防止に就いて(予報)

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2005064
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2005064
2cdcb243-ae84-4f07-baf1-81c0abbccbda
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-05-17
タイトル
タイトル Phenolic-type Antioxidants に起因する食品の変色防止に就いて(予報)
言語 ja
タイトル
タイトル Prevention of Discoloration caused by the Use of Phenolic-type Antioxidants in Foodstuffs. (Preliminary Report)
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 敦賀, 花人

× 敦賀, 花人

WEKO 3385

en Tsuruga, Hanato

ja 敦賀, 花人

ja-Kana ツルガ, ハナト

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新田, 忠雄

× 新田, 忠雄

WEKO 3386

en Nitta, Tadao

ja 新田, 忠雄

ja-Kana ニッタ, タダオ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Phenolic-type antioxidants cause undesirable discoloration attributable to the iron in foodstuffs. To prevent this using phytin, we decided its maximum inactivating capacity of iron to isoamyl gallate, ethyl protocatechuate, and butylated. hydroxyanisole. Use of phytin in drying oyster (containing 300 p. p. m. iron), it proved effective. Phytin will be promising as synergist of the phenolic-type antioxidants at use in iron containing foodstuffus by the above-mentioned reason adding its iron inactivating effect.Phenolic-type antioxidants cause undesirable discoloration attributable to the iron in foodstuffs. To prevent this using phytin, we decided its maximum inactivating capacity of iron to isoamyl gallate, ethyl protocatechuate, and butylated. hydroxyanisole. Use of phytin in drying oyster (containing 300 p. p. m. iron), it proved effective. Phytin will be promising as synergist of the phenolic-type antioxidants at use in iron containing foodstuffus by the above-mentioned reason adding its iron inactivating effect.
言語 en
bibliographic_information ja : 内海区水産研究所研究報告
en : Bulletin of Naikai Regional Fisheries Research Laboratory

巻 6, p. 111-112, ページ数 2, 発行日 1954-10
出版者
出版者 内海区水産研究所
言語 ja
出版者
出版者 Naikai Regional Fisheries Research Laboratory
言語 en
item_10002_source_id_9
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0497-5022
item_10002_source_id_11
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00176718
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 nai_k_0607
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010841442
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
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Ver.1 2024-05-17 09:22:07.983673
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