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アイテム
Nemipterus 属混合すり身の魚種判別
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2005283
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2005283659a9244-5e47-4e2b-b5ef-404fd33e2a49
| Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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| 公開日 | 2024-05-22 | |||||||||||
| タイトル | ||||||||||||
| タイトル | Nemipterus 属混合すり身の魚種判別 | |||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||
| タイトル | ||||||||||||
| タイトル | Identifying Fish Species in Mixed Surimi of Nemipterus | |||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 言語 | ||||||||||||
| 言語 | eng | |||||||||||
| 資源タイプ | ||||||||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
| 資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
| アクセス権 | ||||||||||||
| アクセス権 | metadata only access | |||||||||||
| アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_14cb | |||||||||||
| 著者 |
Ng Cher Siang
× Ng Cher Siang
× Low Lai Kim
× Teo Poh Hong
× 山田, 充阿弥 |
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| 抄録 | ||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
| 内容記述 | The thin layer isoelectric focusing (TLIEF) technique was applied to extracts of surimi made from different species of Nemipterus. The resulting isoelectric focusing (IEF) patterns obtained showed that the pI distributions of the water soluble proteins were similar between the native muscles and their corresponding surimi. The addition of sugar and polyphosphates to surimi did not interfere with the IEF patterns. Extraction of the water soluble proteins by neutralised phosphate buffer was preferred to extraction with distilled water. The experimental conditions of isoelectrofocusing were also reported. The IEF patterns from mixtures of surimi extracts involving 2 to 7 species showed increasing complexity with increasing number of species. In the present study with known species, it was possible to tell the number of species involved using the number of bands in the pH<4.5 range. | |||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 抄録 | ||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
| 内容記述 | Nemipterus 属の7魚種について得られた水溶性たん白質の薄層等電点電気泳動像はそれぞれ種的特徴を示すことから,本法によると種判別が可能である。また,これらの魚種を原料として作成したすり身に,残存する水溶性たん白質の泳動像は,砂糖,燐酸塩等添加物の影響がなく,原料魚肉と同一のパターンを示した。従ってすり身原料魚種の判別が可能である。さらに2~7種のすり身水溶性たん白質を混合した場合,種類の増加にともない展開される泳動バンドも増加するが,既知種の泳動バンドとの比較により原料魚種の判別も可能であった。 | |||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||
| 書誌情報 |
ja : 東海区水産研究所研究報告 en : Bulletin of Tokai Regional Fisheries Research Laboratory 巻 121, p. 47-58, ページ数 12, 発行日 1987-02 |
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| 出版者 | ||||||||||||
| 出版者 | 東海区水産研究所 | |||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||
| 出版者 | ||||||||||||
| 出版者 | Tokai Regional Fisheries Research Laboratory | |||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| ISSN | ||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
| 収録物識別子 | 0040-8859 | |||||||||||
| 書誌レコードID | ||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
| 収録物識別子 | AN00156834 | |||||||||||
| 情報源 | ||||||||||||
| 識別子タイプ | Local | |||||||||||
| 関連識別子 | tokai_k_41 | |||||||||||
| 関連サイト | ||||||||||||
| 識別子タイプ | URI | |||||||||||
| 関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010362001 | |||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||
| 関連名称 | 日本農学文献記事索引(agriknowledge) | |||||||||||