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  1. 機関資料
  2. 旧機関資料
  3. 増養殖研究所

クロマグロの普通筋,血合筋および肝臓中遊離ニンヒドリン呈色物質含量におよぼす養成期間の影響

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2007523
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2007523
ddd029a7-1c74-46a0-b0ac-9630c8b20d99
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-06-18
タイトル
タイトル クロマグロの普通筋,血合筋および肝臓中遊離ニンヒドリン呈色物質含量におよぼす養成期間の影響
言語 ja
タイトル
タイトル Influence of rearing period on free ninhydrin reactive substances in the white muscle, dark muscle and liver of bluefin tuna, Thunnus thynnus orientalis
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 cultured bluefin tuna; ninhydrin reactive substances; white muscle; dark muscle; liver
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 平澤, 康弘

× 平澤, 康弘

ja 平澤, 康弘

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村井, 武四

× 村井, 武四

ja 村井, 武四

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秋山, 敏男

× 秋山, 敏男

ja 秋山, 敏男

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能勢, 健嗣

× 能勢, 健嗣

ja 能勢, 健嗣

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Free ninhydrin reactive substances (FNRS) in the white muscle, dark muscle and liver of bluefin tuna cultured for long term (about 3 years) and short term (about 3.5 months) were compared. The total contents of these FNRS (mg/100 g dried tissue) from the large fish (cultured for 3 years) were remarkably lower in the liver and slightly lower in the white and dark muscle than those in the corresponding tissue from the small fish (cultured for only 3.5 months). However, based on the unit weight of crude protein (mg/g protein) those differences became less and the opposite result was obtained in case of the white muscle. Dominant substances in each tissue were almost the same in both large and small fish, but histidine levels in the white and dark muscles of the large fish were significantly lower than those of the small fish. On the other hand, lysine levels of the former were at least two-hold higher than those of the latter. Anserine was detected only in the muscles (both white and dark) of the large fish at a level of more than 1% of total FNRS.
言語 en
bibliographic_information ja : 養殖研究所研究報告
en : Bulletin of National Research Institute of Aquaculture

巻 5, p. 27-32, ページ数 6, 発行日 1984-03
出版者
出版者 養殖研究所
言語 ja
item_10002_source_id_9
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0389-5858
item_10002_source_id_11
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00245945
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 nria_k_5_27
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010301551
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
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Ver.1 2024-06-18 03:46:43.958466
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