ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産技術
  3. 第1巻

高鮮度冷凍クジラ肉の解凍方法の開発

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2010447
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2010447
26d4ddc9-8b0e-4567-bf79-0d6ba9dcf954
名前 / ファイル ライセンス アクション
fra_t_1_1_37.pdf fra_t_1_1_37.pdf
license.icon
fish_t_1_1_37_abs_j.pdf fish_t_1_1_37_abs_j.pdf
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2024-08-06
タイトル
タイトル 高鮮度冷凍クジラ肉の解凍方法の開発
言語 ja
タイトル
タイトル Development of Thawing Method for Frozen Whale Meat with High Concentration of ATP
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 村田, 裕子

× 村田, 裕子

WEKO 639
e-Rad_Researcher 50371844

en Murata, Yuko

ja 村田, 裕子

ja-Kana ムラタ, ユウコ

Search repository
荻原, 光仁

× 荻原, 光仁

en Ogiwara, Mitsuhito

ja 荻原, 光仁

ja-Kana オギワラ, ミツヒト

Search repository
舟橋, 均

× 舟橋, 均

en Funahashi, Hitoshi

ja 舟橋, 均

ja-Kana フナハシ, ヒトシ

Search repository
上野, 久美子

× 上野, 久美子

en Ueno, Kumiko

ja 上野, 久美子

ja-Kana ウエノ, クミコ

Search repository
岡﨑, 惠美子

× 岡﨑, 惠美子

WEKO 1895
e-Rad_Researcher 40371851

en Okazaki, Emiko

ja 岡﨑, 惠美子

ja-Kana オカザキ, エミコ

Search repository
木村, 郁夫

× 木村, 郁夫

WEKO 3794

en Kimura, Ikuo

ja 木村, 郁夫

ja-Kana キムラ, イクオ

Search repository
福田, 裕

× 福田, 裕

WEKO 2821

en Fukuda, Yutaka

ja 福田, 裕

ja-Kana フクダ, ユタカ

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Frozen whale meat, which was frozen before rigor mortis, contains a high oncentration of ATP. Such frozen whale meat contracts by using ATP as energy when it thaws, thus the quality of the meat declines. In this study, a method of thawing frozen whale meat with a high concentration of ATP was examined. Frozen whale meat with more than 60% of ATP was stored at -1~ -15˚C for 1~10days before thawing. ATP% and pH of the meat before and after thawing, and volume of drip after thawing, were determined. After storage at -3~ -5˚C for 3~10days, the ATP% of the frozen meat was less than 10% and the volume of drip from quick thawed meat was less than 10%. Pre-treatment under frozen storage at a high-temperature close to 0˚C before quick thawing was a suitable thawing condition for frozen whale meat with a high concentration of ATP.
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 高 ATP含量の冷凍クジラ肉の解凍方法について 検討を行った。解凍前に-5℃で保管した場合は 10 日間で ATP%が 60%から 10%以下まで低下した。 -3℃保管では 2日目に ATP含量が 70%から 10% 以下まで低下し急速解凍後のドリップの流出も 5%以下に抑えることができた。このことから, 5 ~-3℃の温度帯での保管処理により ATPを3~ 10日間で低下させ,急速解凍時のドリップの流出 および解凍硬直を抑制し 食味の良い解凍クジラ 肉を得る条件を明らかにした。
言語 ja
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 ファイル名末尾が”_abs_j”のファイルは和文要旨
言語 ja
書誌情報 ja : 水産技術
en : Journal of fisheries technology

巻 1, 号 1, p. 37-41, ページ数 5, 発行日 2008-09
出版者
出版者 水産総合研究センター
言語 ja
出版者
出版者 Japan Fisheries Research Agency
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1883-2253
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12359338
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fra_t_1_1_37
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010781753
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(AgriKnowledge)
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2024-08-06 08:49:46.329414
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3