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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産技術
  3. 第8巻

千歳川を降河するふ化場産および野生産サケ稚魚の栄養状態

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2010577
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2010577
977ef033-5d86-40f5-810b-0ce14c06a06a
名前 / ファイル ライセンス アクション
fra_t_8_2_89.pdf fra_t_8_2_89.pdf
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2024-08-06
タイトル
タイトル 千歳川を降河するふ化場産および野生産サケ稚魚の栄養状態
言語 ja
タイトル
タイトル Nutritional condition of hatchery and wild chum salmon Oncorhynchus keta fry migrating down the Chitose River
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 ふ化場魚; 野生魚; 千歳川; 栄養状態
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 清水, 智仁

× 清水, 智仁

ja 清水, 智仁

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伴, 真俊

× 伴, 真俊

ja 伴, 真俊

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宮内, 康行

× 宮内, 康行

ja 宮内, 康行

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梅田, 勝博

× 梅田, 勝博

ja 梅田, 勝博

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中尾, 勝哉

× 中尾, 勝哉

ja 中尾, 勝哉

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藤井, 真

× 藤井, 真

ja 藤井, 真

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真山, 紘

× 真山, 紘

ja 真山, 紘

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The aim of this study was to compare the nutritional condition of hatchery-reared and wild chum salmon Oncorhynchus keta fry migrating down the Chitose River in Hokkaido, Japan. A total of 30,300,000 otolith-marked fry were released into the Chitose River from the Chitose Field Station during March and April 2013. A total of 186 chum salmon fry were subsequently captured downstream using net traps between April and June. The captured specimens included 56 hatchery-reared and 122 wild fry. Most of the hatchery-reared fry were captured shortly after being released in mid-April, while wild fish were captured throughout the sampling period with a peak in late May. The captured hatchery-reared fry were larger than the wild fish, but the condition factor, liver weight index and triglyceride content for the captured fry did not differ significantly between the hatchery-reared and wild fry. While the glycogen content of hatchery-reared fry was very high before they were released, these levels had decreased markedly compared to wild fry by the time of capture. The findings suggest that the hatchery-reared fish were under considerable nutritional stress in the river, but their nutritional condition did not threaten their survival.
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 2013 年 3 ~ 4 月に千歳川へ放流されたふ化場産サケ稚魚と,野生サケ稚魚の栄養状態を比較した。4 ~ 6 月に,放流地点から 60 km 下流に設置したトラップで 186匹の稚魚を採捕した。野生魚には,卵黄の吸収を終えていない浮上直後の個体が含まれていた。放流魚の体サイズは,野生魚より大きいが,肝臓重量指数,トリグリセリド含量は,放流魚と野生魚の間に有意差はなかった。放流魚のグリコーゲン含有量は,放流前に高く、放流後は河川内で短期間に減少し,卵黄の吸収を終えた野生魚のグリコーゲン値とほぼ同等となった。一方、魚体のトリグリセリド含量は大部分の採捕魚で 0.3% 以上を示し,放流魚は生存可能な状態と判断された。
言語 ja
書誌情報 ja : 水産技術
en : Journal of fisheries technology

巻 8, 号 2, p. 89-94, ページ数 6, 発行日 2016-03
出版者
出版者 水産総合研究センター
言語 ja
出版者
出版者 Japan Fisheries Research Agency
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1883-2253
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12359338
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fra_t_8_2_89
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010902672
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(AgriKnowledge)
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-08-06 09:07:24.547008
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