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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第56巻

Antioxidative Activity of Puffer Fish Sauce (Review)

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011864
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011864
69a53811-a6c7-42c9-ae46-833a334d00b9
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_56_99.pdf fishu_k_56_99.pdf (621.7 KB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル Antioxidative Activity of Puffer Fish Sauce (Review)
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 puffer fish sauce; peroxyl radical; hydroxyl radical; chemiluminescence; electron spin resonance; apurinic/apyrimidinic site; DNA protection
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 原田, 和樹

× 原田, 和樹

WEKO 1960
e-Rad 60181012

en Harada, Kazuki

ja 原田, 和樹


ja-Kana ハラダ, カズキ

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前田, 俊道

× 前田, 俊道

WEKO 1234
e-Rad 20399653

en Maeda, Toshimichi

ja 前田, 俊道


ja-Kana マエダ, トシミチ

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ホンダ, マサト

× ホンダ, マサト

en Honda, Masato

ja ホンダ, マサト

ja-Kana ホンダ, マサト

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カワハラ, ツヨシ

× カワハラ, ツヨシ

en Kawahara, Tsuyoshi

ja カワハラ, ツヨシ

ja-Kana カワハラ, ツヨシ

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タマル, ミキ

× タマル, ミキ

en Tamaru, Miki

ja タマル, ミキ

ja-Kana タマル, ミキ

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芝, 恒男

× 芝, 恒男

WEKO 2814

en Shiba, Tsuneo

ja 芝, 恒男


ja-Kana シバ, ツネオ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A puffer fish [Takifugu rubripes (Temminck et Schlegel)] sauce was developed in our laboratory using the meat, skin and bones except the internal organs containing the poison, i.e., tetrodotoxin. These were fermented for about one year at room temperature. A strong scavenging activity of peroxyl and hydroxyl radicals of the puffer fish sauce was detected by chemiluminescence and electron spin resonance (ESR) methods. Further, this fish sauce had highest DNA protection activity against apurinic/apyrimidinic (AP) lesions on DNA when cells are exposed to hydroxyl radicals. However, among the examined fish and soy sauce samples, a correlation between the scavenging activities of hydroxyl radicals and DNA protection was not found.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 56, 号 1, p. 99-105, ページ数 7, 発行日 2007-11
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_56_99
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Ver.1 2024-10-15 05:11:12.197092
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