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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第56巻

Lipid Peroxide Levels and Accumulation of Hydroxy Lipids in Live Fish with Oxidative Stress

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011865
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011865
03490f87-4666-4e74-99ba-46868567e30b
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_56_107.pdf fishu_k_56_107.pdf (750.5 KB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル Lipid Peroxide Levels and Accumulation of Hydroxy Lipids in Live Fish with Oxidative Stress
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hydroxy lipids; lopid peroxides; glutathione peroxidase; diseased fish; Hepa-T1
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 田中, 竜介

× 田中, 竜介

WEKO 3037

en Tanaka, Ryusuke

ja 田中, 竜介


ja-Kana タナカ, リュウスケ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Lipid peroxides (LPO) are helpful in studying peroxidation levels in biological materials, although the levels might reflect only the physiological conditions just now. In the living body, it is considered that LPOs and related compounds are decomposed to more inactive compounds shortly after their formation and/or reduced to more stable hydroxy compounds by enzymes such as glutathione peroxidase (GPx). Thus, the levels of hydroxy lipids (L-OH) rather than LPOs may provide more important information concerning oxidative condition of the living body. We studied the levels of L-OH of liver in live fish. The levels of hydroxy lipids were noted to be higher in the order of diseased fish, cultured fish and wild fish, reflecting the strength of oxidative stress. Additionally, in order to investigate the relationships between levels of LPO, L-OH and of antioxidative enzymes in live fish, cultured cells from tilapia liver were treated with oxidative stressors. These results suggest that the elevation of the L-OH level is closely associated with the elevation of GPx activity. Consequently, oxidative status of live fish was shown clearly for the first time using new indices of L-OH. L-OH levels may be a good index for the integrated level of oxidative stress in live fish.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 56, 号 1, p. 107-118, ページ数 12, 発行日 2007-11
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_56_107
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Ver.1 2024-10-15 05:11:16.527954
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