WEKO3
アイテム
サザエの鰓での酸素摂取に及ぼす低酸素の影響
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011878
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011878f935322c-01b2-4dbd-bafb-f69fb0556fdf
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | サザエの鰓での酸素摂取に及ぼす低酸素の影響 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Effect of hypoxia on oxygen uptake at the gill in the top shell, Turbo cornutus (gastropoda : prosobranchia : turbinidae) | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | top shell; gastropoda; blood; gill; hypoxia; oxygen uptake | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||
著者 |
山元, 憲一
× 山元, 憲一× 半田, 岳志
WEKO
1247
× 嶋田, 誠 |
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | In the top shell, Turbo cornutus, the effects of hypoxia on the oxygen uptake at the gill and the oxygen transport with the blood were examined. The efficiency of the oxygen uptake at the gill was higher than those of the octopus and the cuttlefish ; it is almost equal to those of the active fishes. However, the oxygen capacity of the blood was remarkably smaller than those of cephalopod and active fish species. Conversely, the cardiac output was markedly larger than those of cephalopod and active fish. These results suggested that the top shell should maintained both the ventilation volume and the cardiac output in the high level owing to the low oxygen capacity of blood in order to keep the high metabolic rate. Under hypoxia, the top shell increased the ventilation volume, the efficiency of the oxygen uptake at the gill and the cardiac output were increased and the oxygen utilization was almost constantly maintained. | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 56, 号 4, p. 299-310, ページ数 12, 発行日 2008-03 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||||||||
情報源 | ||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||
関連識別子 | fishu_k_56_299 | |||||||||||
関連サイト | ||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010761140 | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
関連名称 | agriknowledge |