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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第56巻

鮮魚の熟練的品質評価のモデル化

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011882
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011882
3a325fbc-80e3-4ff6-b05d-320929865e5e
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_56_329.pdf fishu_k_56_329.pdf (4.0 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 鮮魚の熟練的品質評価のモデル化
言語 ja
タイトル
タイトル Modeling of skillful quality evaluation of fresh fish
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 quality evaluation; fresh fish; color; modeling
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 橋立, 知典

× 橋立, 知典

WEKO 3097

en Hashidate, Tomonori

ja 橋立, 知典


ja-Kana ハシダテ, トモノリ

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中村, 誠

× 中村, 誠

WEKO 1908
e-Rad 40399639

en Nakamura, Makoto

ja 中村, 誠


ja-Kana ナカムラ, マコト

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原田, 和樹

× 原田, 和樹

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e-Rad 60181012

en Harada, Kazuki

ja 原田, 和樹


ja-Kana ハラダ, カズキ

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前田, 俊道

× 前田, 俊道

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e-Rad 20399653

en Maeda, Toshimichi

ja 前田, 俊道


ja-Kana マエダ, トシミチ

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森元, 映治

× 森元, 映治

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en Morimoto, Eiji

ja 森元, 映治


ja-Kana モリモト, エイジ

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平, 雄一郎

× 平, 雄一郎

WEKO 2839

en Taira, Yuichiro

ja 平, 雄一郎


ja-Kana タイラ, ユウイチロウ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Auctioneer knowledge of marine product freshness is useful for evaluating and managing the quality of fresh fish. The severity of the working environments in modern fish markets means that it is often difficult to recruit and train new auctioneers in the workplace. Therefore, this study analyzed the physical characteristics employed by auctioneers when assessing fresh fish and described the development of a quality evaluation system for assessing fish freshness. The system analyzed differences in the hue of three different kinds of fish species (Branchiostegus japonicus, Parapristipoma trilineatum, Lagocephalus wheeleri) and compared these against the evaluation criteria employed by auctioneers when assessing meat freshness. Furthermore, appearance evaluation and the relationship this has with the color of the fish surface was undertaken and indexes for color similar to that used by auctioneers was extracted. A model was then designed and used to estimate fish quality by fuzzy inference. The model, designed to use fuzzy inference in combination with the extracted indexes, was applied to both simulated and experimental inspections of fish appearance. Results obtained corresponded with the assessments of auctioneers with a certainty of more than 90%.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 56, 号 4, p. 329-337, ページ数 9, 発行日 2008-03
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_56_329
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010761144
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:12:34.580327
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