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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第61巻

マフグ身欠きの熟練的品質評価の解析

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012010
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012010
5fec99d4-8de0-4422-b69c-9f4e3fdc2925
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_61_212.pdf fishu_k_61_212.pdf (1.7 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル マフグ身欠きの熟練的品質評価の解析
言語 ja
タイトル
タイトル Analysis of skillful quality evaluation of dressed Purple puffer (Takifugu porphyreus) Migaki
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Purple puffer; quality evaluation; skilled cook; modeling
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 中村, 尭史

× 中村, 尭史

WEKO 2837

en Nakamura, Takafumi

ja 中村, 尭史


ja-Kana ナカムラ, タカフミ

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中村, 誠

× 中村, 誠

WEKO 1908
e-Rad 40399639

en Nakamura, Makoto

ja 中村, 誠


ja-Kana ナカムラ, マコト

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太田, 博光

× 太田, 博光

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en Ohta, Hiromitsu

ja 太田, 博光


ja-Kana オオタ, ヒロミツ

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明田川, 雅子

× 明田川, 雅子

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en Aketagawa, Masako

ja 明田川, 雅子


ja-Kana アケタガワ, マサコ

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前田, 俊道

× 前田, 俊道

WEKO 1234
e-Rad 20399653

en Maeda, Toshimichi

ja 前田, 俊道


ja-Kana マエダ, トシミチ

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平, 雄一郎

× 平, 雄一郎

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en Taira, Yuichiro

ja 平, 雄一郎


ja-Kana タイラ, ユウイチロウ

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森元, 映治

× 森元, 映治

WEKO 2812

en Morimoto, Eiji

ja 森元, 映治


ja-Kana モリモト, エイジ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The knowledge of skilled cooks at the Shimonoseki fish market was analyzed to develop a quality evaluation system for dressed Purple puffer (Takifugu porphyreus) Migaki. To determine what aspects of fish surface color, freshness and texture are used by cooks for the evaluation its quality, a total of 145 fish were dressed and graded into five classes by the cooks. Then, the color and freshness of the meat were investigated every 24 hours, at 0-, 24, 48, and 72-hour time points. Analysis of the cooks’visual evaluation in comparison with the recorded information on fish color and meat freshness indicated that the cooks’evaluations accurately corresponded to the actual freshness of the meat. A statistical model was then constructed and evaluated using the colors recorded at these time points as four explanatory variables; the results corresponded to the assessments made by the cooks with 60% certainty. These results confirmed the validity of the quality evaluation system proposed here, which incorporates the knowledge of skilled cooks into its design for evaluating the quality of dressed purple puffer.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 61, 号 4, p. 212-219, ページ数 8, 発行日 2013-03
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_61_212
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010852046
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:22:31.184732
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