WEKO3
アイテム
Post-Catch Fish Handling for High Quality Fish Products
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012036
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/20120363fb28d07-4cdd-4a52-aa01-18f8ae46ff68
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Post-Catch Fish Handling for High Quality Fish Products | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | ATP; bleeding; electric shock; freshness; holding; nerve destruction | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||
著者 |
前田, 俊道
× 前田, 俊道
WEKO
1234
× 谷口, 成紀
WEKO
1238
× 福島, 英登× 原田, 和樹× 福田, 裕 |
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | The quality of fresh fish is affected by all aspects of the handling, including catching and landing, holding prior to processing, and killing, as well as nerve destruction, bleeding, and chilling. Vigorous movements of the fish during catching and landing cause adenosine triphosphate(ATP)to be consumed and lactic acid to accumulate, leading to a decrease in pH in the fish muscle. These changes cause the deterioration of fish flesh. This report discusses some good practices of fish handling that promote the production of high quality fish. | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 62, 号 4, p. 155-158, ページ数 4, 発行日 2014-03 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||||||||
関連識別子 | fishu_k_62_155 |