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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第62巻

Occurrence and Characteristics of Burnt Meat in Cultured Yellowtail

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012037
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012037
7c85255b-51d1-4625-9205-7d6bbb99bba6
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_62_159.pdf fishu_k_62_159.pdf (2.1 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル Occurrence and Characteristics of Burnt Meat in Cultured Yellowtail
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ATP; burnt meat; cultured yellowtail; pH
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 福島, 英登

× 福島, 英登

WEKO 2816

en Fukushima, Hideto

ja 福島, 英登


ja-Kana フクシマ, ヒデト

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谷口, 成紀

× 谷口, 成紀

WEKO 1238
e-Rad 10549942

en Yaguchi, Shigenori

ja 谷口, 成紀


ja-Kana ヤグチ, シゲノリ

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前田, 俊道

× 前田, 俊道

WEKO 1234
e-Rad 20399653

en Maeda, Toshimichi

ja 前田, 俊道


ja-Kana マエダ, トシミチ

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福田, 裕

× 福田, 裕

WEKO 2821

en Fukuda, Yutaka

ja 福田, 裕


ja-Kana フクダ, ユタカ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In order to examine the occurrence of burnt meat in yellowtail Seriola quinqueradiata, fish were processed by different slaughter methods, including instantaneous killing and after being allowed to struggle in sea water for 15 min or in air for 5 min, and the biochemical properties of the muscle tissues were investigated. The muscle from instantaneously killed fish maintained increased pH and adenosine triphosphate(ATP)content compared with fish that struggled; however, the muscle from fish that had struggled showed immediate decreases in ATP and pH. Muscle tissues at various pH levels were then incubated at 26, 28, and 30℃ for 10 min and the changes in Hunter’s whiteness were compared. Muscle held at 26℃ did not show a change in color between pH 5.4 and 6.4. Muscle held at 28℃ also showed hardly any changes in color at pH >6.0, but the muscle showed increasing Hunter’s whiteness with decreasing pH at pH.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 62, 号 4, p. 159-162, ページ数 4, 発行日 2014-03
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_62_159
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Ver.1 2024-10-15 05:24:36.471155
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