WEKO3
アイテム
有色素米を基質とした麹の酵素活性と抗酸化活性
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012059
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/201205999b24df7-8778-43e3-925a-afab418068a2
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | 有色素米を基質とした麹の酵素活性と抗酸化活性 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Enzyme and Antioxidant Activities of Koji Prepared with Pigmented Rice | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | pigmented rice; koji; enzyme activity; antioxidant activity | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||||||||
著者 |
福田, 翼
× 福田, 翼
WEKO
1237
× 吉山, 慧
× 古下, 学
WEKO
1235
× 芝, 恒男× 原田, 和樹 |
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | Pigmented rice is the rice grain having red, black, or green color in its outer covering layers. Koji is a culture product of filamentous fungi on cereal, and has been widely used for fermenting various foods and beverages in East-Asia. We investigated whether these pigmented rices could be used as a substrate for Aspergillus strains and Rhizopus strain to produce koji. The glucoamylase activities of the bara-koji from the pigmented rices were lower than that from white rice. However, the acidic protease and antioxidant activities of the koji from the pigmented rices were higher than that from white rice. Therefore, the koji from the pigmented rices has a potential to create novel fermented foods. | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 64, 号 1, p. 1-8, ページ数 8, 発行日 2015-12 |
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出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||||||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||||||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | fishu_k_64_1 | |||||||||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010921987 | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
関連名称 | agriknowledge |