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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第64巻

有色素米を基質とした麹の酵素活性と抗酸化活性

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012059
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012059
99b24df7-8778-43e3-925a-afab418068a2
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_64_1.pdf fishu_k_64_1.pdf (1.5 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 有色素米を基質とした麹の酵素活性と抗酸化活性
言語 ja
タイトル
タイトル Enzyme and Antioxidant Activities of Koji Prepared with Pigmented Rice
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pigmented rice; koji; enzyme activity; antioxidant activity
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 福田, 翼

× 福田, 翼

WEKO 1237
e-Rad 80555277

en Fukuda, Tsubasa

ja 福田, 翼


ja-Kana フクダ, ツバサ

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吉山, 慧

× 吉山, 慧

en Yoshiyama, Akira

ja 吉山, 慧

ja-Kana ヨシヤマ, アキラ

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古下, 学

× 古下, 学

WEKO 1235
e-Rad 40399655

en Furushita, Manabu

ja 古下, 学


ja-Kana フルシタ, マナブ

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芝, 恒男

× 芝, 恒男

WEKO 2814

en Shiba, Tsuneo

ja 芝, 恒男


ja-Kana シバ, ツネオ

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原田, 和樹

× 原田, 和樹

WEKO 1960
e-Rad 60181012

en Harada, Kazuki

ja 原田, 和樹


ja-Kana ハラダ, カズキ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Pigmented rice is the rice grain having red, black, or green color in its outer covering layers. Koji is a culture product of filamentous fungi on cereal, and has been widely used for fermenting various foods and beverages in East-Asia. We investigated whether these pigmented rices could be used as a substrate for Aspergillus strains and Rhizopus strain to produce koji. The glucoamylase activities of the bara-koji from the pigmented rices were lower than that from white rice. However, the acidic protease and antioxidant activities of the koji from the pigmented rices were higher than that from white rice. Therefore, the koji from the pigmented rices has a potential to create novel fermented foods.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 64, 号 1, p. 1-8, ページ数 8, 発行日 2015-12
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_64_1
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010921987
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:26:24.428073
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