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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第64巻

海水凍結による製塩に関する実験的研究

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012063
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012063
38ac8d55-63be-4a42-88b4-7ab4a550cc3f
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_64_57.pdf fishu_k_64_57.pdf (712.5 KB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 海水凍結による製塩に関する実験的研究
言語 ja
タイトル
タイトル Experimental Study on Salt Production by Freezing Seawater
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Salt production; Freeze concentration; Seawater; Pool freezing; Forced convection freezing
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 渡邉, 敏晃

× 渡邉, 敏晃

WEKO 1262
e-Rad 10399644

en Watanabe, Toshiaki

ja 渡邉, 敏晃


ja-Kana ワタナベ, トシアキ

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中村, 誠

× 中村, 誠

WEKO 1908
e-Rad 40399639

en Nakamura, Makoto

ja 中村, 誠


ja-Kana ナカムラ, マコト

Search repository
太田, 博光

× 太田, 博光

WEKO 2651

en Ohta, Hiromitsu

ja 太田, 博光


ja-Kana オオタ, ヒロミツ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In Japan, mainly method of production of salt is two species at present, one is ion exchange membrane method, another is sun breaching method. Ion exchange membrane method has advantages as follows; large-scale production, short processing time, labor saving, by mechanizing all process. All process have carried out indoors, its lot area is small, this method is not affected by weather conditions. Disadvantage is that this method strongly depends on electric energy. Sun breaching method has advantages that this method can directly use solar energy as natural energy without energy exchange. Disadvantage is that small-scale production, long processing time, high cost, by not mechanizing all process. In this method, partial process have carried out outdoor, therefore, this method is affected by weather conditions, and production is unstable. This method require many man power and large lot area. We consider that introduction of technology of freezing into process of salt production. That is freeze concentration. Repeatedly freeze concentration reaches high concentration of seawater. In this study, process of concentration of seawater is focused on production of salt. Experiments on freeze concentration of seawater carried out in the both case of pool freezing and forced convection freezing. The aim of study is to discuss on efficient method of concentration of seawater using freezing.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 64, 号 1, p. 57-64, ページ数 8, 発行日 2015-12
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_64_57
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010921991
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:26:45.852977
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