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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第65巻

内容成分組成の異なる野菜・果実パウダーの添加がすり身ゲルの物性に及ぼす影響について

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012085
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012085
5a3998cb-d106-4e26-8a19-2d8972e6d19c
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_65_1.pdf fishu_k_65_1.pdf (1.4 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 内容成分組成の異なる野菜・果実パウダーの添加がすり身ゲルの物性に及ぼす影響について
言語 ja
タイトル
タイトル Comparison of gel strength of Kamaboko containing powders from nine diff erent vegetables and fruits
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 vegetable powder; fruit powder; Kamaboko; breaking strength; chemical composition
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 谷口, 成紀

× 谷口, 成紀

WEKO 1238
e-Rad 10549942

en Yaguchi, Shigenori

ja 谷口, 成紀


ja-Kana ヤグチ, シゲノリ

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下田, 真紀

× 下田, 真紀

en Shimoda, Maki

ja 下田, 真紀

ja-Kana シモダ, マキ

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福島, 英登

× 福島, 英登

WEKO 2816

en Fukushima, Hideto

ja 福島, 英登


ja-Kana フクシマ, ヒデト

Search repository
前田, 俊道

× 前田, 俊道

WEKO 1234
e-Rad 20399653

en Maeda, Toshimichi

ja 前田, 俊道


ja-Kana マエダ, トシミチ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We investigated the biochemical characteristics of several types of vegetable and fruit powders and the gel strength of Kamaboko mixed with those powders to improve surimi gel quality. Burdock, onion, and carrot powders had high concentrations of fructan and total sugar. Three powders (purple sweet potato, Chinese yam, and East Indian lotus root) contained high amounts of starch. Pectin and polyphenol contents were high in Yuzu powder. Gel strength decreased after mixing with any of the powders. Although polyphenol contents seemed to decrease in the gel strength slightly, it was difficult to estimate gel strength by adding a particular powder and amount.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 65, 号 1, p. 1-8, ページ数 8, 発行日 2017-01
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_65_1
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010922155
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:28:28.961366
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