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アイテム
内容成分組成の異なる野菜・果実パウダーの添加がすり身ゲルの物性に及ぼす影響について
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2012085
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/20120855a3998cb-d106-4e26-8a19-2d8972e6d19c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 内容成分組成の異なる野菜・果実パウダーの添加がすり身ゲルの物性に及ぼす影響について | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Comparison of gel strength of Kamaboko containing powders from nine diff erent vegetables and fruits | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | vegetable powder; fruit powder; Kamaboko; breaking strength; chemical composition | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||
著者 |
谷口, 成紀
× 谷口, 成紀× 下田, 真紀
× 福島, 英登× 前田, 俊道 |
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | We investigated the biochemical characteristics of several types of vegetable and fruit powders and the gel strength of Kamaboko mixed with those powders to improve surimi gel quality. Burdock, onion, and carrot powders had high concentrations of fructan and total sugar. Three powders (purple sweet potato, Chinese yam, and East Indian lotus root) contained high amounts of starch. Pectin and polyphenol contents were high in Yuzu powder. Gel strength decreased after mixing with any of the powders. Although polyphenol contents seemed to decrease in the gel strength slightly, it was difficult to estimate gel strength by adding a particular powder and amount. | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 65, 号 1, p. 1-8, ページ数 8, 発行日 2017-01 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||||||||
情報源 | ||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||
関連識別子 | fishu_k_65_1 | |||||||||||
関連サイト | ||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010922155 | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
関連名称 | agriknowledge |