ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 機関資料
  2. 旧機関資料
  3. 北海道区水産研究所

親潮域の浮魚餌料環境にみられる規則的な季節変動の大きな振幅について

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001698
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001698
d4a1f1e0-0cea-463e-95c4-2eb565d72ba8
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-04-08
タイトル
タイトル 親潮域の浮魚餌料環境にみられる規則的な季節変動の大きな振幅について
言語 ja
タイトル
タイトル On large amplitude of regularly occurring seasonal variation in food conditions of pelagic fish in the Oyashio region east of northern Japan
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 谷口, 旭

× 谷口, 旭

ja 谷口, 旭

ja-Kana タニグチ, アキラ

en Taniguchi, Akira

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It is characteristic feature of the planktonic community in the Oyashio region that absolute primary productivity and the relative abundance of primary producers to secondary producers are regularly changing with seasons. The absolute primary productivity is very high in vernal blooming season followed by low summer value and intermediate in fall blooming season which is again followed by negligible winter value. During this course the relative abundance of zooplankton generally increases. Therefore, though individual number of the latter is always very smaller than cell number of the former, biomasses of the both become comparable during late summer and fall. This kind of seasonality in the plankton community is likely to make planktivorous Japanese sardine to change their main food items from phytoplankton to zooplankton during summer/fall feeding migration seasons into the Oyashio region. Because the seasonality mentioned above is rather regular phenomenon for many years or marked El Niño like phenomenon hardly occurs in the Oyashio region, long-term variation of the sardine population proceeds mainly with change in its intrinsic factors other than with annual fluctuation in food conditions. This situation can be advantageous feature in analyzing the factors of fluctuation of the population size.
言語 en
書誌情報 ja : 北海道区水産研究所研究報告
en : Bulletin of the Hokkaido National Fisheries Research Institute

巻 55, p. 27-34, ページ数 8, 発行日 1991-03
出版者
出版者 北海道区水産研究所
言語 ja
出版者
出版者 Hokkaido National Fisheries Research Institute
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0513-2541
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN1015410X
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 hnf_k_55_2
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010501374
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2024-04-08 04:47:43.616584
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3