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  1. 機関資料
  2. 旧機関資料
  3. 北海道区水産研究所

成長にともなうサケ稚魚のグリコーゲンと脂質含量の変化

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001742
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001742
0c6e90b5-d905-45de-91b5-52642a314c21
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-04-08
タイトル
タイトル 成長にともなうサケ稚魚のグリコーゲンと脂質含量の変化
言語 ja
タイトル
タイトル Changes in Glycogen and Lipid Content during the Early Development of Chum Salmon (Oncorhynchus keta)
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 坂田, 澄雄

× 坂田, 澄雄

ja 坂田, 澄雄

ja-Kana サカタ, スミオ

en Sakata, Sumio

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中野, 広

× 中野, 広

ja 中野, 広

ja-Kana ナカノ, ヒロシ

en Nakano, Hiroshi

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安藤, 義秀

× 安藤, 義秀

ja 安藤, 義秀

ja-Kana アンドウ, ヨシヒデ

en Ando, Yoshihide

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白旗, 総一郎

× 白旗, 総一郎

ja 白旗, 総一郎

ja-Kana シラハタ, ソウイチロウ

en Shirahata, Soichiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this paper, glycogen and lipid content were measured during the larval stage of chum salmon (Oncorhynchus keta) and relation between the developmental stages and storage of these substances were discussed. 1. Total lipid content decreased after hatching to the size of 37 mm in body length when the larvae absorbed the yolk. Glycogen and total lipid content increased with start of feeding for a short time and then decreased. After the fish attained about 50 mm in body length, glycogen and total lipid content became to increase again. 2. Neutral lipid content increased rapidly after the start of feeding. But the increase became low while the body length was in the range of about 50 mm to 65 mm and then resumed remarkably. 3. Phospholipid increased markedly when the fish was 50 mm to 70 mm. In this period, total weight of phospholipid was higher than neutral lipid. Based on these results, roles of these substances in early developmental stage of chum salmon were discussed.
言語 en
書誌情報 ja : 北海道区水産研究所研究報告
en : Bulletin of the Hokkaido Regional Fisheries Research Laboratory

巻 50, p. 79-82, ページ数 4, 発行日 1985-11
出版者
出版者 北海道区水産研究所
言語 ja
出版者
出版者 Hokkaido Regional Fisheries Research Laboratory
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0513-2541
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124758
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 hnf_k_50_7
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010331475
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
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Ver.1 2024-04-08 04:48:47.167929
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