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  1. 機関資料
  2. 旧機関資料
  3. 北海道区水産研究所

サケ稚魚の鰓の Na‐K‐ATPase 活性の成長にともなう変化と降海サイズについて

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001745
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2001745
2a93a3f6-1423-4c1f-bf7a-cb283291c1c5
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-04-08
タイトル
タイトル サケ稚魚の鰓の Na‐K‐ATPase 活性の成長にともなう変化と降海サイズについて
言語 ja
タイトル
タイトル Changes in Gill Na‐K‐ATPase Activities of Juvenile Chum Salmon (Oncorhynchus keta) with Reference to the Growth and Time of Migration to the Sea
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 中野, 広

× 中野, 広

ja 中野, 広

ja-Kana ナカノ, ヒロシ

en Nakano, Hiroshi

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安藤, 義秀

× 安藤, 義秀

ja 安藤, 義秀

ja-Kana アンドウ, ヨシヒデ

en Ando, Yoshihide

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白旗, 総一郎

× 白旗, 総一郎

ja 白旗, 総一郎

ja-Kana シラハタ, ソウイチロウ

en Shirahata, Soichiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The enzymatic properties of gill Na-K-ATPase and its activity of chum salmon (Oncorhynchus keta) were determined with reference to the growth. The optimal pH of gill Na-K-ATPase was 7.0 and its activity was inhibited by ouabain. The gill Na-K-ATPase of fish acclimatized in freshwater was activated by the addition of 25 mM Na ions and 2.5 mM K ions, whereas that of seawater acclimated fish was activated by the addition of 25 mM Na ions and 20 mM K ions. The Na-K-ATPase activity of freshwater-acclimatized fish increased in accordance with the growth of fish and attained its maximum at a size of about 65 mm (fork length) and then decreased. In case of the fish reared in seawater, however, the activity maintained almost constant independent of the size of fish. Within the range of about 47 to 90 mm in body size, the activity of freshwater acclimated fish was higher than that of seawater acclimatized fish. From these results and those reported in previous papers, chum salmon of above 50 mm in length might be in appropriate size for releasing to the sea.
言語 en
書誌情報 ja : 北海道区水産研究所研究報告
en : Bulletin of the Hokkaido Regional Fisheries Research Laboratory

巻 50, p. 93-98, ページ数 6, 発行日 1985-11
出版者
出版者 北海道区水産研究所
言語 ja
出版者
出版者 Hokkaido Regional Fisheries Research Laboratory
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0513-2541
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124758
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 hnf_k_50_10
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010331478
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(agriknowledge)
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Ver.1 2024-04-08 04:48:52.659338
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