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  1. 学術雑誌論文
  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産技術
  3. 第16巻

海水陸上養殖におけるサツキマスの最適給餌条件

https://doi.org/10.57348/0002010435
https://doi.org/10.57348/0002010435
b40b57cf-a63f-40ba-aaa8-9b11a4e46986
名前 / ファイル ライセンス アクション
16_1_11_20_imai.pdf 16_1_11_20_imai.pdf (1.6 MB)
license.icon
fish_t_16_1_11_abs_j.pdf fish_t_16_1_11_abs_j.pdf (62.8 KB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2024-07-30
タイトル
タイトル 海水陸上養殖におけるサツキマスの最適給餌条件
言語 ja
タイトル
タイトル Optimal feeding conditions for Amago salmon Oncorhynchus masou ishikawae in land-based seawater aquaculture.
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 脂質含量; 給餌率; 成熟
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
ID登録
ID登録 10.57348/0002010435
ID登録タイプ JaLC
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 今井, 智

× 今井, 智

WEKO 1096
e-Rad_Researcher 20644842

en Imai, Satoshi

ja 今井, 智

ja-Kana イマイ, サトシ

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佐野, 広明

× 佐野, 広明

en Sano, Hiroaki

ja 佐野, 広明
マルハニチロ株式会社

ja-Kana サノ, ヒロアキ

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椎名, 康彦

× 椎名, 康彦

en Shiina, Yasuhiko

ja 椎名, 康彦
マルハニチロ株式会社

ja-Kana シイナ, ヤスヒコ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Controlling maturity and suppressing feed costs are major issues in the salmon farming industry. In this study, the effects of lipid content and feeding rate on growth and maturation were investigated to determine the optimal feeding conditions for Amago salmon improve productivity and control maturation in land-based seawater aquaculture. In feeding experiments with diets containing 20.3, 16.0 and 11.7% lipid contents, fish fed a 16% lipid content diet exhibited good growth, suppressed male maturation, and had higher muscle fat contents. In addition, by comparing the growth of groups fed at rates of 1.0, 1.5 and 2.0% of their body weight/day and satiety conditions using commercially available diets with close to optimal lipid content, we found that the group with restricted feeding conditions at a rate of 2.0% body weight/day maximized their body weight, and the coefficient of variation for the body weight was minimal. These results suggest that the optimal feeding conditions for Amago salmon is to feed with a lipid content of approximately 16% at the feeding rate of 2.0% body weight/day.
言語 en
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 ファイル名末尾が”_abs_j”のファイルは和文要旨
言語 ja
書誌情報 ja : 水産技術
en : Journal of Fisheries Technology

巻 16, 号 1, p. 11-20, ページ数 10, 発行日 2023-12
出版者
出版者 水産研究・教育機構
言語 ja
出版者
出版者 Japan Fisheries Research and Educaton Agency
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1883-2253
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12359338
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fish_tech_16_1_11
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 23335075
言語 ja
関連名称 水産技術研究所 養殖部門 生産技術部
関連サイト
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ URI
関連識別子 https://jglobal.jst.go.jp/detail?JGLOBAL_ID=202402221386616178
言語 ja
関連名称 J-GLOBAL
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2024-07-30 01:44:52.683355
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