WEKO3
アイテム
海水陸上養殖におけるサツキマスの最適給餌条件
https://doi.org/10.57348/0002010435
https://doi.org/10.57348/0002010435b40b57cf-a63f-40ba-aaa8-9b11a4e46986
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2024-07-30 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | 海水陸上養殖におけるサツキマスの最適給餌条件 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Optimal feeding conditions for Amago salmon Oncorhynchus masou ishikawae in land-based seawater aquaculture. | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | 脂質含量; 給餌率; 成熟 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.57348/0002010435 | |||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||||||||
著者 |
今井, 智
× 今井, 智
WEKO
1096
× 佐野, 広明
× 椎名, 康彦
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | Controlling maturity and suppressing feed costs are major issues in the salmon farming industry. In this study, the effects of lipid content and feeding rate on growth and maturation were investigated to determine the optimal feeding conditions for Amago salmon improve productivity and control maturation in land-based seawater aquaculture. In feeding experiments with diets containing 20.3, 16.0 and 11.7% lipid contents, fish fed a 16% lipid content diet exhibited good growth, suppressed male maturation, and had higher muscle fat contents. In addition, by comparing the growth of groups fed at rates of 1.0, 1.5 and 2.0% of their body weight/day and satiety conditions using commercially available diets with close to optimal lipid content, we found that the group with restricted feeding conditions at a rate of 2.0% body weight/day maximized their body weight, and the coefficient of variation for the body weight was minimal. These results suggest that the optimal feeding conditions for Amago salmon is to feed with a lipid content of approximately 16% at the feeding rate of 2.0% body weight/day. | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産技術 en : Journal of Fisheries Technology 巻 16, 号 1, p. 11-20, ページ数 10, 発行日 2023-12 |
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出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | 水産研究・教育機構 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | Japan Fisheries Research and Educaton Agency | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 1883-2253 | |||||||||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AA12359338 | |||||||||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | fish_tech_16_1_11 | |||||||||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | 23335075 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
関連名称 | 水産技術研究所 養殖部門 生産技術部 | |||||||||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||||||||||||||
関連識別子 | https://jglobal.jst.go.jp/detail?JGLOBAL_ID=202402221386616178 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
関連名称 | J-GLOBAL | |||||||||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |