ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産技術
  3. 第1巻

マグロおよび数種のブリ類魚肉のテクスチャー測定について

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2010456
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2010456
fe8b96a5-de20-4a15-85f5-5b09f4794e80
名前 / ファイル ライセンス アクション
fra_t_1_2_1.pdf fra_t_1_2_1.pdf
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2024-08-06
タイトル
タイトル マグロおよび数種のブリ類魚肉のテクスチャー測定について
言語 ja
タイトル
タイトル Investigation of Methods Used for Physical Measurement and Sensory Evaluation ofMeat Texture in Tuna and Some Species ofYellowtail
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 岡崎, 惠美子

× 岡崎, 惠美子

ja 岡崎, 惠美子

Search repository
臼井, 一茂

× 臼井, 一茂

ja 臼井, 一茂

Search repository
木宮, 隆

× 木宮, 隆

ja 木宮, 隆

Search repository
山下, 由美子

× 山下, 由美子

ja 山下, 由美子

Search repository
大村, 裕治

× 大村, 裕治

ja 大村, 裕治

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The quality of the raw fish used as sashimi differs with such factors as species, physiological condition, body region, and freshness, and these differences in quality result in differences in price. We investigated the methods used to analyze the physical properties of raw fish f1esh and the sensory methods used for texture evaluation. Selection of the appropriate words was important in sensory evaluation. Appropriate selection of the shape of the plunger used to measure meat texture in each fish species gave reliable data. The results of some of the physical evaluations were well correlated with the results of sensory evaluations.
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 水産物の肉質は,魚種,生理状態,部位,鮮度等によって異なり,その差異が価格にも反映する。本研究では,メバチおよび数種のブリ類を対象として,肉質評価に焦点を絞り,魚肉テクスチャーの物理的測定方法,ならびに官能評価方法について検討した。その結果,官能検査においてはその評価項目を適切に選び評価尺度の定義を明確にすることが重要であること,破断試験による物性測定においては測定方法を選ぶことにより,測定精度を高め,官能評価と高い相関性を示す物性値を得ることができることを示唆した。
言語 ja
書誌情報 ja : 水産技術
en : Journal of fisheries technology

巻 1, 号 2, p. 1-12, ページ数 12, 発行日 2009-03
出版者
出版者 水産総合研究センター
言語 ja
出版者
出版者 Japan Fisheries Research Agency
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1883-2253
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12359338
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fra_t_1_2_1
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010781762
言語 ja
関連名称 日本農学文献記事索引(AgriKnowledge)
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2024-08-06 08:50:14.225970
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3