WEKO3
アイテム
鮮魚の35℃培養公定法による生菌数と20℃細菌培養法による生菌数の比較
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011982
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011982bf83cac7-c8de-40ea-94ae-9883379093e1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 鮮魚の35℃培養公定法による生菌数と20℃細菌培養法による生菌数の比較 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Viable Counts of Bacteria Determined on Food Fishes by the Standard-Agar-Plate Method Incubated at 35℃ and Nutrient-Agar-Plate Method Incubated at 20℃ | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | Fish-spoilage; Sea food; Viable count; Psychrotrophic bacteria | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||
著者 |
福田, 翼
× 福田, 翼
WEKO
1237
× 古下, 学
WEKO
1235
× 芝, 恒男 |
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | Viable counts of bacteria were determined on food fishes with two different culture methods; 35℃ incubation of standard-agar-plate and 20℃ incubation of nutrient-agar-plate after inoculation of aseptically diluted food fish samples. Eighty five specimens of raw fishes, sashimi, and defrosted fishes were collected from retailers in Shimonoseki city. Most of the counts determined with the nutrient-agar plate method were higher than those of the standard-agar-plate method(the official guideline method of hygienic quality). In a case of the largest difference, the nutrient-agar-plate count was two hundred folds higher than that of the standard-agar-plate count. Especially, the viable cell counts on defrosted fishes showed a significant difference between the nutrient-agar-plate counts and the standard-agar-plate counts. | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 60, 号 4, p. 183-188, ページ数 6, 発行日 2012-03 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||||||||||||||
情報源 | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||||||||
関連識別子 | fishu_k_60_183 | |||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||||||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010832141 | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
関連名称 | agriknowledge |