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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第60巻

エソ肉のホルムアルデヒド生成に及ぼす貯蔵温度に関する研究

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011984
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011984
0dffab3b-df12-47c8-8fd1-ab7cad9cc8d8
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_60_197.pdf fishu_k_60_197.pdf (354.5 KB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル エソ肉のホルムアルデヒド生成に及ぼす貯蔵温度に関する研究
言語 ja
タイトル
タイトル Influence of Storage Temperature on Formaldehyde Formation of Lizardfish Meat
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Lizard fish; Formaldehyde; Frozen temperature; Protein denaturation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 福島, 英登

× 福島, 英登

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en Fukushima, Hideto

ja 福島, 英登


ja-Kana フクシマ, ヒデト

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黒川, 清也

× 黒川, 清也

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en Kurokawa, Shinya

ja 黒川, 清也


ja-Kana クロカワ, シンヤ

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石上, 翔

× 石上, 翔

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en Ishigami, Shou

ja 石上, 翔


ja-Kana イシガミ, ショウ

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桑田, 智世

× 桑田, 智世

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en Kuwata, Tomoyo

ja 桑田, 智世


ja-Kana クワタ, トモヨ

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山内, 春菜

× 山内, 春菜

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en Yamauchi, Haruna

ja 山内, 春菜


ja-Kana ヤマウチ, ハルナ

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福田, 裕

× 福田, 裕

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en Fukuda, Yutaka

ja 福田, 裕


ja-Kana フクダ, ユタカ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It is known that lizardfish meat yields formaldehyde(FA)during frozen storage. FA denatures
muscular proteins and leads to the marked decrease of thermal gel-forming ability. This indicates a large
problem to use lizardfish meat for frozen surimi or surimi product. In this study, temporal changes of FA
and its precursor substances in minced lizardfish meat were investigated during storage at -10, -20, -25,
-35 and -50℃. The frozen meats at -10 and -20℃ yielded high amounts of FA about 7.0-10µmol/g in 40
days. On the other hand, the frozen meats at -25, -35 and -50℃ hardly did FA in the same period. These
results raise the possibility that freezing under -25℃ inhibit FA formation in lizardfish meat
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 60, 号 4, p. 197-202, ページ数 6, 発行日 2012-03
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_60_197
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010832143
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:20:34.579534
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