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アイテム
エソ肉のホルムアルデヒド生成に及ぼす貯蔵温度に関する研究
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011984
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/20119840dffab3b-df12-47c8-8fd1-ab7cad9cc8d8
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | エソ肉のホルムアルデヒド生成に及ぼす貯蔵温度に関する研究 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Influence of Storage Temperature on Formaldehyde Formation of Lizardfish Meat | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Lizard fish; Formaldehyde; Frozen temperature; Protein denaturation | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
著者 |
福島, 英登
× 福島, 英登× 黒川, 清也× 石上, 翔× 桑田, 智世× 山内, 春菜× 福田, 裕 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | It is known that lizardfish meat yields formaldehyde(FA)during frozen storage. FA denatures muscular proteins and leads to the marked decrease of thermal gel-forming ability. This indicates a large problem to use lizardfish meat for frozen surimi or surimi product. In this study, temporal changes of FA and its precursor substances in minced lizardfish meat were investigated during storage at -10, -20, -25, -35 and -50℃. The frozen meats at -10 and -20℃ yielded high amounts of FA about 7.0-10µmol/g in 40 days. On the other hand, the frozen meats at -25, -35 and -50℃ hardly did FA in the same period. These results raise the possibility that freezing under -25℃ inhibit FA formation in lizardfish meat |
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言語 | en | |||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 60, 号 4, p. 197-202, ページ数 6, 発行日 2012-03 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||
言語 | ja | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||
言語 | en | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||
情報源 | ||||||
識別子タイプ | Local | |||||
関連識別子 | fishu_k_60_197 | |||||
関連サイト | ||||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010832143 | |||||
言語 | en | |||||
関連名称 | agriknowledge |