WEKO3
アイテム
アカモクに含まれるヒ素濃度に及ぼす熱湯処理の影響
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011991
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011991fe959aaa-340e-4b40-b14a-f6bb5d5930b0
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2024-10-11 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | アカモクに含まれるヒ素濃度に及ぼす熱湯処理の影響 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Effect of hot water washing and soaking on the arsenic content of the brown alga Akamoku, Sargassum horneri | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | algae; arsenic compounds; trace elements; toxicity | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||
著者 |
花岡, 研一
× 花岡, 研一× 宮本, 真至× 臼井, 将勝
WEKO
1242
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | Arseinc was determined through inductively coupled plasma-mass spectrometry (ICP-MS)in the acid-digested and diluted solutions of dried natural Akamoku, Sargassum horneri, and its commercially processed product. The solutions from this product were obtained before and after washing/soaking with hot water, a traditional process before cooking in Japan. Each sample was also subjected to an extraction procedure for arsenic, which involved a nitric acid-based partial-digestion method by chemical speciation using HPLC-ICP-MS. The major arsenic compound detected was inorganic arsenic(V). Moreover, small amounts of organic arsenic compounds such as dimethylarsinic acid were detected, which were regarded as degradation products of dimethylated arsenosugars—the major organoarsenicals in algae. | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
書誌情報 |
ja : 水産大学校研究報告 en : Journal of National Fisheries University 巻 61, 号 1, p. 23-26, ページ数 4, 発行日 2012-09 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | 水産大学校 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | National Fisheries University | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 0370-9361 | |||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AN00124678 | |||||||||||
情報源 | ||||||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||||||
関連識別子 | fishu_k_61_23 | |||||||||||
関連サイト | ||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010852029 | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
関連名称 | agriknowledge |