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  1. 水産研究・教育機構出版物
  2. 水産大学校研究報告
  3. 第61巻

貿易統計から見た最近の水産物輸出の動向

https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011992
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2011992
6d1666df-a83d-4f79-a742-8a6371bbf53e
名前 / ファイル ライセンス アクション
fishu_k_61_27.pdf fishu_k_61_27.pdf (3.0 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-11
タイトル
タイトル 貿易統計から見た最近の水産物輸出の動向
言語 ja
タイトル
タイトル Recent trends in the exports of fi shery products from "Trade statistics of Japan"
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Analysis; Change; Fishery products; Japan; Trade; Utilization
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 中里, 靖

× 中里, 靖

WEKO 2829

en Nakazato, Yasushi

ja 中里, 靖


ja-Kana ナカザト, ヤスシ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The per capita consumption volume of fishery products has been decreasing since 1990 in Japan. And, the food consumption volume including fish in Japan will be expected to decrease with declining birth rate. Therefore, it is expected fish market volume in Japan will be shrinking. On the other hand, the global fish consumption volume is increasing. Then, the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries has been promoting to export the products by related industries in Japan as a way to stabilize their managements to widen their market abroad. Looking at recent fishery products export from Japan, both the volume and the value are increasing remarkably. I analyzed the changes about fishery products for food from statistics and showed the characteristics. And I described a trend in world fish utilization to influence Japanese fishery products export. In the results, a increase of the export volume in fish products (H.S.code 03) and a rise of the average price of exports in fish processed products(H. S.code 16.04,16.05) are remarkable, and the each change is occupied by relatively few items. An increase of export in some items is supposed to be influenced by a global trend in fishery products utilization.
言語 en
書誌情報 ja : 水産大学校研究報告
en : Journal of National Fisheries University

巻 61, 号 1, p. 27-31, ページ数 5, 発行日 2012-09
出版者
出版者 水産大学校
言語 ja
出版者
出版者 National Fisheries University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0370-9361
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00124678
情報源
識別子タイプ Local
関連識別子 fishu_k_61_27
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010852030
言語 en
関連名称 agriknowledge
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Ver.1 2024-10-15 05:21:10.663355
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