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アイテム
ワムシ培養に関するアンケート調査結果(2006年度)
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/2014595
https://fra.repo.nii.ac.jp/records/20145959c105c25-afda-40ba-9c91-909436a94a91
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||
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公開日 | 2025-04-24 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | ワムシ培養に関するアンケート調査結果(2006年度) | |||||||
言語 | ja | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | Results of a questionnaire on the recent status of mass culture of rotifers (2006) | |||||||
言語 | en | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | jpn | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||
資源タイプ | journal article | |||||||
アクセス権 | ||||||||
アクセス権 | open access | |||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||
著者 |
小磯, 雅彦
× 小磯, 雅彦
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抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||
内容記述 | ワムシ類の大量培養方法の現状を把握する目的で,2006年7月に70の公的種苗生産機関を対象にアンケート調査を実施した。この結果,ワムシ培養の安定性や効率性の改善に有効である連続培養や希釈海水の利用及び連続給餌等の技術が多くの機関で採用されていた。また,培養用餌料は,従来用いられてきたナンノクロロプシスやパン酵母に代わって淡水クロレラが主餌料として利用されていた。近年のワムシの培養技術は急速に発展しており,従来法とは大きく変化していることがわかった。 | |||||||
言語 | ja | |||||||
抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||
内容記述 | To investigate the current status of mass culture of rotifers, a questionnaire was carried out at 70 public hatcheries producing larval and juvenile marine fish and shellfish in Japan in July 2006. Techniques to improve the stability and effectiveness of rotifer culture, such as continuous culture, use of diluted seawater, and continuous feeding, have been adopted in many public hatcheries. As diet in mass culture, freshwater Chlorella was the main food, displacing Nannochloropsis oculata and baker's yeast. Rotifer culture techniques have developed rapidly and changed greatly from conventional methods. | |||||||
言語 | en | |||||||
内容記述 | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | ファイル名末尾が”_abs_j”のファイルは和文要旨 | |||||||
言語 | ja | |||||||
書誌情報 |
ja : 栽培漁業技術開発研究 en : Technical Reports of Japanese Sea Ranching Programs 巻 35, 号 1, p. 63-71, ページ数 9, 発行日 2007-10 |
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出版者 | ||||||||
出版者 | 水産総合研究センター | |||||||
言語 | ja | |||||||
出版者 | ||||||||
出版者 | Japan Fisheries Research Agency | |||||||
言語 | en | |||||||
ISSN | ||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||
収録物識別子 | 0911-6753 | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AN00394140 | |||||||
情報源 | ||||||||
識別子タイプ | Local | |||||||
関連識別子 | saibai_g_35_1_63 | |||||||
著者版フラグ | ||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |